De menselijke huid is een perifeer orgaan, een orgaan ligt aan de buitenste helft van het lichaam. In termen van verdeling van voeding, ligt de huid onderaan de lijst omdat weefselregeneratie en vitaliteitsbehoud veel belangrijker zijn voor inwendige organen. Daarom is het erg belangrijk om de regeneratie van de huid fysiek te stimuleren. Elke microschade die op de huid wordt gevormd, stuurt in werkelijkheid een boodschap naar de hersenen dat het nodig is om op die plek de natuurlijke regeneratie en aanvullende voeding te starten. Op die manier wordt de productie van collageen enorm gestimuleerd. De procedure is gericht op het stimuleren van de microcirculatie, dus het is ook met succes gebruikt voor haartransplantatie in gevallen van niet-androgene alopecia. Micro-puncties worden met de hand of machinaal aangebracht, afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied. Micronaalden dringen de huid binnen tot een diepte van 0,2 – 0,75 mm en de procedure wordt als pijnloos beschouwd.

Tijdens de behandeling wordt Micro-needling serum aangebracht op basis van het huidtype en vervolgens geabsorbeerd. Na de behandeling krijg je een speciaal soort nazorgproduct (Ultimate Skin Cocktail), gevolgd door gedetailleerde instructies voor gebruik. Een goede toepassing van nazorgproducten is van groot belang omdat deze producten de huid zullen voeden tijdens het regeneratieproces. Behandelingsresultaten omvatten: huidhydratatie, verhoogde huidtoon en gladheid waardoor bestaande rimpels minder zichtbaar zijn en de huid er jonger uitziet. Resultaten worden 24 uur na de procedure zichtbaar en duren enkele maanden. De procedure wordt tot drie keer tien tot veertien dagen na elkaar herhaald.

INDICATIES

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne littekens
  • Littekens van andere aard
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornis
  • Grove huidstructuur / vergrote poriën
  • Striae / striemen

Behandelfrequentie Philings Microneedling

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 3 a 4 behandelingen in kuurverband, elke 2-3 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Micro-Needling pen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Voor de behandeling wordt een samengestelde zuur serum aangebracht op uw huid, waarna de Philings pen roterend over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie.
Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u enkel een egale roze/rode huid voor circa 1 á 2 uur.

Wij als specialist kunnen nauwkeurig bepalen wat uw huid nodig heeft en zullen dit tijdens het opstellen van het behandelplan met u bespreken.